Keuring reddingsmiddelen

brandblus-middelen

DE JUISTE VERHOUDING TUSSEN PRIJS EN KWALITEIT.

 

 

BRANDBLUSmiddelen

BETROUWBAAR, DUURZAAM EN SCHERP GEPRIJSd.

Bij Safety Service Leusink kunt u terecht voor aankoop,
verhuur of het leasen van duurzame brandblusmiddelen
van degelijke kwaliteit in alle soorten en maten tegen
scherpe prijzen.

 

Degelijke kwaliteit: want het belangrijkste is uw veiligheid: erop kunnen vertrouwen dat het middel functioneert wanneer u het nodig heeft. Daarnaast ook scherp geprijsd, want u zit niet te wachten op onnodige kosten. Tegelijk is het wel belangrijk om voor uw verzekering en andere inspectiediensten de zaken op orde te hebben. En daar helpen wij u mee.

Hoe wij dat doen? Vanuit een flexibele en realistische meedenkersmentaliteit. Want elke specifieke situatie vraagt om passende oplossing. Zo bieden wij voor o.a. verenigingen en stichtingen een uniek leaseconcept. Of keuren wij ’s nachts de brandblussers van een transportbedrijf zodat het werk overdag kan doorgaan!

Kortom: Altijd een passende oplossing!

 

 

 

 

Reddingsmiddelen laten keuren
Verkoop van reddingsmiddelen
Advies over reddingsmiddelen
 

schuimblussers (ECO-schuim)

Schuim wordt in gebouwen het meest toegepast. Het heeft een goed blussend vermogen, kan de meest voorkomende soorten branden bestrijden (vloeistof- en vaste stof branden) en laat na gebruik relatief weinig nevenschade achter. Op plekken waar het wel eens vriest (schuurtjes etc.) wordt onze vorstvrije schuimblusser toegepast.

In keukens, snackwagens en andere kookgelegenheden worden onze vetblussers toegepast. Dit is een schuimblusser die geschikt is voor het blussen van vetbranden.

Poederblussers ABC

Poederblussers hebben een zeer groot blussend vermogen. In alle situaties waar gevolgschade geen rol speelt of geen rol mag spelen bewijzen poederblussers hun effectiviteit. Onze poederblussers zijn uitstekend geschikt voor het blussen van gas- en vloeistofbranden.

Het nadeel van blussen met poeder is de gevolgschade. Poeder dringt door tot in de kleinste gaatjes van elektrische appartuur en veroorzaakt vervolgens corrosievorming. Poeder wordt dan ook weinig toegepast op plaatsen waar apparatuur aanwezig is.

Koolzuursneeuwblussers

CO2 heeft als voornaamste voordeel dat het geen elektriciteit geleidt. Omdat het bovendien geen nevenschade veroorzaakt is CO2 zeer geschikt voor de beveiliging van uw elektrische apparatuur. Onze CO2-blussers worden dan ook veel toegepast in serverruimtes, schakelkasten, computerruimtes en werkplaatsen.

CO2 blussers zijn door hun geringe doordringingsvermogen niet geschikt voor het blussen van vaste stoffen zoals hout, papier, stro en textiel. Hiervoor gebruikt u onze schuimblussers.

 

 

 

 

BRANDBLUSSERS

EFFECTIEF en OVERAL INZETBAAR.

Bij Safety Service Leusink kunt u terecht voor brandblussers in alle soorten en maten:

 •  Schuimblussers (ECO-schuim)
 •  Poederblussers
 •  Koolzuursneeuwblussers (Co2)
 •  Vetblussers
 •  Vorstbestendige schuimblussers

Door groot in te kopen realiseren wij scherpe verkoopprijzen en dankzij ruime voorraden bent u verzekerd van snelle leveringen.

Voordat u een brandblusser aanschaft is het belangrijk om te weten wat de regels zijn en waar u de blusser gaat toepassen. Meer hierover leest u hier.

GRATIS CHECK OP LOCATIE.

Wanneer u zeker wilt zijn van de juiste brandbeveiliging van uw pand of materieel kunt u een gratis brandpreventiescan op locatie krijgen.

Wij inventariseren dan of de juiste hoeveelheid blusmiddelen aanwezig is, de meest geschikte blusstof word gebruikt en of het verzekeringstechnisch in orde is.

WILT U MEER INFORMATIE OF EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE?

BRANDSLANGHASPELS

onbeperkte bluscapaciteit in elke situatie.

Safety Service Leusink levert, keurt en installeert vele soorten gecertificeerde brandslanghaspels onder geldende NEN-EN 671-1 norm.

Voor iedere specifieke situatie bieden wij een geschikte brandslanghaspel. Denk hierbij aan:

 • RVS brandslanghaspels (voedingsindustrie)
 •  Kunststof brandslanghaspels
 •  Haspelwagens
 •  Haspelkasten
 •  En alle onderdelen

VOORDELEN VAN blussen met water.

Water is tot de dag van vandaag, in algemene zin, de meest toegepaste blusstof. Het heeft een zeer groot koelend vermogen. Het neemt de warmte van de brandhaard op en voert deze warmte af door verdamping (stoom).

 •  Water is vaak in ruime mate voorhanden
 •  Water is goedkoop
 •  Het is eenvoudig te transporteren d.m.v. pompen en slangen
 •  Water is voor de meest voorkomende branden (brandklasse A) een effectieve blusstof

 

HEEFT U VRAGEN OF ONTVANGT U GRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE?

Uw reddingsvest laten keuren

NADELEN VAN BLUSSEN MET WATER.

Water is niet altijd even geschikt om als blusmiddel te worden ingezet. Door de hoge oppervlaktespanning is water niet in staat om dicht op elkaar geperst materiaal binnen te dringen. Denk hierbij aan hooibalen, geperst papier en balen katoen.

Daarnaast is water elektrisch geleidend. Dit kan risico’s opleveren bij het blussen van onder spanning staande apparatuur. Zeker bij een beginnende brand waarbij de blussende persoon zich nog vaak dicht bij het onder spanning staande apparaat bevindt.

Voor het blussen van onder spanning staande apparaten (tot 1000V) gebruikt u onze schuimblussers of koolzuursneeuwblussers (Co2).

WANNEER NIET BLUSSEN MET WATER?

Bij elke vorm van olie- of vetbranden. Waarom niet? Water is zwaarder dan olie en zal gelijk gaan zinken zodra het op de brandende pan vet komt. Eenmaal onder het vet zal door de hoge temperatuur het water per direct explosief verdampen en door deze volumevergroting het vet met kracht uit de pan drukken. Als gevolg hiervan kan de brand zich snel uitbreiden en ernstig letsel veroorzaken.

 

Reddingsboei keuren

professional

quality FIREFIGHTING EQUIPMENT.

Voor professionele toepassingen in o.a. de offshore, brandweer en scheepvaart levert Safety Service Leusink complete uitrusting van blusmiddelen waaronder:

 • Brandslangen
 • Straalpijpen
 • Bluskanonnen
 • Koppelingen
 • Onderdelen & Toebehoren

BLUSDEKENS

MAKEN UW BRANDPREVENTIE COMPLEET.

Een waardevolle toevoeging op uw brandpreventie zijn onze blusdekens. Ze zijn niet duur, hebben nagenoeg geen onderhoud nodig en nemen weinig ruimte in beslag. Daarnaast is het eenvoudig te gebruiken en dus uitermate geschikt voor toepassing in thuisomgeving.

Blusdekens worden het meest gebruikt bij

 • Keukenbranden (NIET VOOR FRITUURBRANDEN!)
 • Kledingbranden
 • Kleine brandjes in huis

Kleine branden worden veilig en eenvoudig afgedekt, waardoor een brand gedoofd wordt. De deken ontneemt de zuurstof bij een brandhaard. Hoe gebruik je een blusdeken? Pak de deken bij de punten vast en wikkel hem om je handen. Leg de deken over de brandhaard en zorg dat de deken de hele brandhaard bedekt.

 

 

Reddingsboei keuren

uw blusmiddelen laten keuren?

PRIJS, KWALITEIT EN SERVICE IN DE JUISTE BALANS.

Reddingsmiddelen kopen en keuren

Waar kunnen wij u mee helpen?

Winkel

Welkom in onze Safety Shop!
Voor advies, aankoop & service of gewoon een verse kop koffie!

Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 38 beoordelingen

Contactgegevens

Zomerdijk 27a
7942 JS Meppel

Openingstijden:

ma t/m vr: 8:30 – 17:00  

 zaterdag: 9:00 - 13:00

 

VOLG ONS OOK OP FACEBOOK!

Neem contact op