Brandblusser keuren

brand­blusser keuren

Brandblusser laten keuren

Uw brandblusser laten keuren is om meerdere redenen aan te raden. Door regelmatige keuring van uw brandblusser, heeft u meer zekerheid dat deze het in het heetst van de strijd niet af laat weten. Het is dus alleen al vanwege de veiligheid een goed idee. Bovendien is om het jaar de brandblusser keuren wettelijk verplicht. Safety Service Leusink kan uw brandblusser(s) keuren en onderhouden, samen met diverse andere diensten die de brandveiligheid in uw bedrijf verhogen.

CERTIFICERINGEN EN HOGE KWALITEITSSTANDAARD
Bij Safety Service Leusink beschikken we over de ervaring en certificeringen om uw brandblussers te controleren, onderhouden en keuren. Het onderhoud wordt uitgevoerd door een REOB-erkende monteur, waarbij de NEN EN 2559 als norm wordt gehanteerd. Daarnaast zijn we in het bezit van een Kiwa-erkenning voor de keuring van kleine blusmiddelen. Zo bent u ervan verzekerd dat uw brandblussercontrole op een correcte wijze gebeurt.

Naast uw brandblusser keuren en onderhouden, kunnen onze monteurs bij u langskomen voor keuring en onderhoud van al uw blusmiddelen. Uiteraard bent u ook welkom in onze Safety Shop, waar wij uw brandblussers kunnen keuren. In dat geval stellen wij, indien gewenst, gratis leenblussers ter beschikking. Wilt u af van onverwachte kosten met brandblussers? Bij Safety Service Leusink leaset u brandblussers zonder bijkomende kosten! Meer weten? Neem gerust eens contact op.

Brandblusser keuring

Benieuwd naar onze service en scherpe tarieven? 

Specialist Beroeps- en pleziervaart

Naast de Kiwa en REOB erkenning is Safety Service Leusink ook door het ILT( Inspectie Leefomgeving en Transport) erkend voor het keuren van brandblusmiddelen aan boord van schepen. U kunt ons dus gerust inschakelen voor brandblussercontrole. Daarnaast ondersteunen wij u bij het in orde maken van al uw blusmiddelen aan boord. Voor vele professionals uit de binnenvaart, offshore, en zeevaart vormen wij al jaren een partner op het gebied van brandblusserkeuring en -onderhoud. Snelle leveringen, scherpe tarieven en persoonlijk contact zorgen ervoor dat u snel weer vaart met goed werkende en gekeurde blusmiddelen aan boord. Laat u door ons uw brandblussers keuren, dan kunt u zich met onze gratis online certificaat te allen tijde verantwoorden tegenover inspectiediensten. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Of heeft u een vraag over brandblussers controleren of iets anders? Wij horen het graag. Voor het keuren van een brandblusser bent u bij Safety Service Leusink aan het juiste adres! Vul onderstaand contactformulier in of bel met één van onze medewerkers.

Brandblusser laten keuren
Toezichthouder (brand)veiligheid transportsector

Is het keuren van mijn brandblusser verplicht?

Sinds 2010 is het bij wet verplicht om elke twee jaar uw brandblusser te laten keuren door een daartoe erkend bedrijf. Hiervoor was het keuren van uw brandblusser zelfs een jaarlijkse verplichting. Veel bedrijven kiezen er alsnog voor om jaarlijks hun brandblusser te laten keuren en sommige verzekeraars stellen dit bovendien als aanvullende eis. Niet vreemd, aangezien het Koninklijk Nederlands Normalisatie-instituut (NEN), de autoriteit op het gebied van brandveiligheid, dit ook adviseert. Laat daarom uw brandblusser keuren door Safety Service Leusink.

Noodzaak brandblusser controle

U doet er goed aan om jaarlijks een brandblussercontrole te laten uitvoeren. Naast dat dit verplicht is, is het ook noodzakelijk. Naast de algemene brandblussercontrole, is het verstandig om regelmatig zelf de brandblusser na te lopen. Controleer ook of bijv. uw BHV’ers weten waar de brandblussers hangen, hoe ze werken en hoe ze snel kunnen handelen in geval van calamiteit.

Waarom moet ik mijn brandblusser laten keuren?

In de eerste plaats is het regelmatig laten keuren van uw brandblusser dus wettelijk verplicht. Maar u laat uw brandblusser natuurlijk niet keuren voor de wetgever, maar voor uw eigen veiligheid. Met een goedgekeurde brandblusser verzekert u zichzelf van een belangrijk hulpmiddel in het geval van brand. U wilt niet in de situatie belanden dat er onverhoopt brand uitbreekt en u grijpt naar een brandblusser die niet blijkt te helpen. Uw brandblusser laten keuren doet u dus voor de veiligheid van uzelf en uw omgeving/personeel.

Wie doet de brandblusser keuring?

De keuring van uw brandblusser kan u laten uitvoeren door tal van bedrijven. Echter doet u er verstandig aan om de keuring alleen te laten uitvoeren door een partij die door de Regeling voor de Erkenning van Onderhoudsbedrijven Kleine Blusmiddelen (REOB) erkend is. Dit keurmerk wordt afgegeven door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), dat erop toeziet dat de keuring van blusmiddelen middels een vaste methode gebeurt, om de kwaliteit van de brandblusserkeuringen te waarborgen.

Laat uw brandblusser keuren door Safety Service Leusink

Als u ook zekerheid wilt hebben over de staat van uw brandblusser(s), is het verstandig om een afspraak te maken voor een keuring. U kunt kiezen eenmalig uw brandblussers te laten keuren, maar u kunt ook een onderhoudscontract afsluiten. Dan hoeft u zelf niet meer in de gaten te houden wanneer uw brandblusser weer aan een keuring toe is, maar houden wij dit voor u bij. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op via het telefoonnummer 0522-745470 of stuur een email naar info@safetyserviceleusink.nl. Safety Service Leusink is hét adres om uw brandblusser te laten keuren in Meppel en omstreken!

Keurmeester brandveiligheid

Meer keuringen

^

KEURING BRANDSLANG (HASPELS)

^

KEURING EN ONDERHOUD NOODVERLICHTING

^

KEURING REDDINGSVESTEN

^

KEURING GASINSTALLATIE

Keuring van brandblussers

Waar kunnen wij u mee helpen?

Winkel

Welkom in onze Safety Shop!
Voor advies, aankoop & service of gewoon een verse kop koffie!

Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 38 beoordelingen

Contactgegevens

Zomerdijk 27a
7942 JS Meppel

Openingstijden:

ma t/m vr: 8:30 – 17:00  

 zaterdag: 9:00 - 13:00

 

VOLG ONS OOK OP FACEBOOK!

Neem contact op