Keuring reddingsmiddelen

NOODVERLICHTING

BEWAAR HET OVERZICHT BIJ PLOTSELINGE STROOMUITVAL. 

NOODVERLICHTING

VAN INSTALLATIE TOT ONDERHOUD.

Safety Service Leusink is de aangewezen partner als het gaat om gecertificeerde aanleg, onderhoud en inspectie van noodverlichting in uw pand.

Noodverlichting is vaak een ondergeschoven onderdeel van de veiligheidsmiddelen, maar onmisbaar bij plotselinge stroomuitval. Bovendien vaak ook verplicht!

 

Wellicht heerst er bij u ook onduidelijkheid over noodverlichting; Is het verplicht? Moet ik het jaarlijks laten onderhouden?  Wat zijn de regels? Safety Service Leusink helpt u verder!

 

 

 

 

 

Reddingsmiddelen laten keuren
Verkoop van reddingsmiddelen
Advies over reddingsmiddelen

 

wanneer is noodverlichting verplicht?

 

1. In iEDERE RUIMTE GROTER DAN 60 m2

2. ruimtes waar meer dan 75 mensen kunnen samenkomen

3. in iedere gang die gezien kan worden als vluchtroute

 

safety service leusink adviseert

Voordat u noodverlichting aanschaft of laat onderhouden is het belangrijk om de staat van uw installatie te bepalen. Is er een installatie aanwezig? Wanneer is deze voor het laatst onderhouden? Allemaal belangrijke punten die we meenemen in het advies. Zo kunnen we bij een oude, nooit onderhouden installatie vaak beter gelijk de vervangingsonderdelen plaatsen. Dit scheelt u in onderhoudskosten. Voor een vrijblijvend advies bent u van harte welkom aan de Zomerdijk 27a in Meppel of maak een afspraak met één van onze monteurs bij u op locatie!

 

safety service leusink installeert

Wanneer er (nog) geen installatie aanwezig is heeft u met Safety Service Leusink de juiste partner voor installatie van noodverlichting. Wij leveren en installeren uitsluitend duurzame, energiezuinige led-armaturen welke tevens zeer onderhoudsvriendelijk zijn. 

 

safety service leusink onderhoudt

Onderhoud en keuring van uw noodverlichting is minstens zo belangrijk als de aanwezigheid ervan. Verouderde verlichtingsbronnen, inwendige mankementen en kapotte accu’s kunnen ervoor zorgen dat de noodverlichting alsnog niet goed functioneert. Vaak komt men hier pas achter wanneer er daadwerkelijk een noodsituatie is. Laat daarom jaarlijks een check doen en tijdig onderdelen vervangen wanneer nodig. Onze monteurs zijn gecertificeerd voor het onderhouden van alle noodverlichtingsarmaturen en komen graag bij u langs.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wat zegt de wet over noodverlichting? 

Ja, noodverlichting is verplicht. Waarom?

Het Bouwbesluit.

In het bouwbesluit staan de minimale bouw- en gebruiksvoorschriften met betrekking tot veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu. Een onderdeel hiervan zijn de eisen voor noodverlichting. In het Bouwbesluit staat dat de eigenaar van een gebouw verantwoordelijk is voor de veiligheid in een gebouw, waar ook de noodverlichting onder zou vallen. Erg duidelijk is het dus nog niet.

De Arbo-wet

De Arbo-wet is hierin wat duidelijker. Hier wordt noodverlichting verplicht in de richtlijnen :”Minimum voorschriften veiligheid en gezondheissignalering op het werk” en ”Minimum voorschriften inzake de veiligheid en gezondheid op arbeidsplaatsen. (Richtlijn nr. 89/654/EEG en nr. 92/58/EEG) . De Arbowet geeft aan dat de werkgever verantwoordelijk is voor de veiligheid van medewerkers, bezoekers en leveranciers. Zo moet de werkgever zorgen dat er vluchtroutes zijn met noodverlichting om het pand veilig te kunnen verlaten.

noodverlichting in het kort.

Noodverlichting is bedoeld om risicovolle plekken en vluchtwegen te verlichten bij plotselinge stroomuitval. Noodverlichting is aangesloten op het lichtnet en staat in principe constant onder spanning. Zodra de spanning wegvalt neemt de accu die zich in het armatuur bevindt de stroomvoorziening over en zal het armatuur blijven branden. Op die manier kunt u het pand veilig en snel verlaten.

WILT U MEER INFORMATIE OF EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE? 

uw noodverlichting laten keuren en onderhouden?

PRIJS, KWALITEIT EN SERVICE IN DE JUISTE BALANS.

Reddingsmiddelen kopen en keuren

Waar kunnen wij u mee helpen?

Winkel

Welkom in onze Safety Shop!
Voor advies, aankoop & service of gewoon een verse kop koffie!

Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 38 beoordelingen

Contactgegevens

Zomerdijk 27a
7942 JS Meppel

Openingstijden:

ma t/m vr: 8:30 – 17:00  

 zaterdag: 9:00 - 13:00

 

VOLG ONS OOK OP FACEBOOK!

Neem contact op