Keuring gasinstallatie

Gas­installatie laten keuren?

Keuring gasinstallatie

Gas, een veel gebruikte energiebron aan boord van schepen en op de camping. Het is lekker makkelijk, want u kookt, verwarmt en koelt op één installatie. Toch brengt het gebruik van gas ook risico’s met zich mee. Het niet tijdig laten controleren van uw gasinstallatie kan ernstige gevolgen
hebben. Deze gevolgen blijven vaak niet alleen bij materiële schade. Laat daarom uw installatie regelmatig keuren door Safety Service Leusink. Wij zijn erkend keuringsbedrijf en beschikken over de juiste kennis, materieel en jarenlange ervaring om ervoor te zorgen dat u zorgeloos en veilig kunt
genieten van het comfort van gas.

Let op: ga nooit zelf aan uw gasinstallatie werken. In de meeste gevallen wordt de situatie juist gevaarlijker! Schakel een erkende monteur van Safety Service Leusink in waardoor u verzekerd bent van een veilige installatie.

Gasinstallatie laten keuren

Gasinstallatie aan boord

Beroepsvaart

1 x per 3 jaar dient de gasinstallatie aan boord van beroeps –en chartervaartuigen te worden gekeurd. Safety Service Leusink is één van de ruim 10 bedrijven in Nederland die hiervoor door ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) erkend zijn. 

Pleziervaart < 20 meter

Voor uw eigen veiligheid is het aan te raden uw gasinstallatie eens per 3 jaar te laten controleren door een Hiswa erkend bedrijf. Steeds vaker wordt in jachthavens en winterstallingen hier ook naar gevraagd. Mocht er brand ontstaan aan boord en u kunt niet aantonen dat u de gasinstallatie eens
per 3 jaar laat controleren, dan loopt u het risico dat er niet wordt uitgekeerd. Voor pleziervaartuigen kleiner dan 20 meter wordt de Hiswa norm gehanteerd. Uiteraard is ons bedrijf ook hiervoor gecertificeerd en worden keuringen uitgevoerd volgens de Hiswa normen.

Meer weten? Of een gaskeuring aan boord van uw boot aanvragen? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op of bel ons zodat u direct een antwoord krijgt!

Pleziervaart > 20meter

Ook een pleziervaartuig waar een gasinstallatie aan boord aanwezig is en waarbij de lengte van het schip groter is dan 20 meter dient 1 x per 3 jaar de gasinstallatie te laten keuren door een IL en T erkend bedrijf. Hier wordt dus ook de richtlijn in acht genomen die geldt voor de beroepsvaart.

Gasinstallatie op de camping

Veel (sta)caravans, campers, chalets en bungalows zijn voorzien van een (propaan)gasinstallatie. Deze dienen ook regelmatig gecontroleerd te worden. Steeds meer parkbeheerders eisen dan ook een gekeurde installatie. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het veilig gebruik van gas en wij adviseren dan ook uw installatie 1 x per 3 jaar te laten inspecteren op
leidingwerk, lekkages, houdbaarheid van slangen en koppelingen. Meer info of een keuring aanvragen? Bel met één van onze medewerkers of stuur ons een bericht!

Uw gasinstallatie laten keuren

Meer keuringen

^

KEURING EN ONDERHOUD BRANDBLUSSER(S)

^

KEURING BRANDSLANG (HASPELS)

^

KEURING EN ONDERHOUD NOODVERLICHTING

^

KEURING REDDINGSVESTEN

Laat uw gasinstallatie keuren

Waar kunnen wij u mee helpen?

Winkel

Welkom in onze Safety Shop!
Voor advies, aankoop & service of gewoon een verse kop koffie!

Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 38 beoordelingen

Contactgegevens

Zomerdijk 27a
7942 JS Meppel

Openingstijden:

ma t/m vr: 8:30 – 17:00  

 zaterdag: 9:00 - 13:00

 

VOLG ONS OOK OP FACEBOOK!

Neem contact op