Keuring reddingsmiddelen

FIREPRO®

ONTDEK ONZE UNIEKe AUTOMATISCHE BLUSMIDDELEN.

 safety service leusink is cattas-

gecertificeerd dealer van
firepro
automatische
blussystemen.

 FirePro is een gecertificeerd automatisch blussysteem welke van oorsprong is ontwikkeld voor de ruimtevaart. Er was behoefte aan een onderhoudsvriendelijk, onschadelijk en compact systeem. FirePro heeft dit uitstekend weten te vertalen in een uniek blusmiddel. Inmiddels wordt FirePro in alle sectoren toegepast, uiteenlopend van agrarische bedrijven tot zorginstellingen en van offshore tot superyachts.

 

WAT MAAKT FIREPRO UNIEK? 

 • Onschadelijk voor mens, dier en milieu
 • Volledig drukloos systeem (geen cilinders op druk)
 • Verdrijft geen zuurstof
 • KIWA-gecertificeerd voor het blussen van Lithium-Ion branden
 • Onschadelijk voor materialen
 • Nagenoeg onderhoudsvrij

 

 

 

 

 

Reddingsmiddelen laten keuren
Verkoop van reddingsmiddelen
Advies over reddingsmiddelen

Kenmerken van de vrijkomende aerosol

Elektrische geleidbaarheid geen, tot 75.000 volt
Corrosiviteit geen
Thermische schok geen
Elektrostatische lading geen
Condensatie n.v.t.
Residuen na brand reconditionering

BRANDKLASSEN

FirePro is ontzettend breed toepasbaar. Het is niet voor niets het meest geteste en gecertificeerde blusmiddel ter wereld. Uit deze testen is bewezen dat FirePro geschikt is voor de volgende brandklassen:
A) vaste stoffen
B) vloeistoffen
C) gassen
E) branden elektriciteit (< 75kV)
E) branden Lithium Ion
F) olie en vetten

 

ACTIVERING

Een FirePro aerosol blusunit kan op verschillende manieren geactiveerd worden.

 • Elektrisch: door de units met een detectiesysteem (bijv. rookmelders) aan te sluiten op een bedieningspaneel kunnen de units automatisch worden ingeschakeld. Daarnaast kan via het bedieningspaneel met één druk op de knop het systeem ”handmatig” worden geactiveerd.
 • Bulb activator: het bekende ”glazen buisje” (bekend van sprinklerkoppen) welke smelt wanneer het een bepaalde temperatuur bereikt. Deze bulb zit direct aan de unit bevestigt en zal de unit direct in werking stellen. Met deze activeringsmethode creëer je een volledig stand-alone systeem zonder bekabeling. Deze bulbs zijn te verkrijgen in verschillende temperatuursgrenzen (v.a. 57 °C – 182°C ).
 • Lineair Heat Cable: Met deze activeringsmethode wordt er een thermisch gevoelige draad door de te beveiligen ruimte gemonteerd welke net als de bulb activator bij bepaalde temperatuursgrenzen een signaal afgeeft aan de aangesloten units.
 • Bimetaal schakeling. Dit is een warmteschakeling die, wanneer het een bepaalde temperatuur heeft bereikt, stroom doorlaat waardoor de aerosol brandblusunit wordt geactiveerd.

 

 

 

DE WERKING VAN FIREPRO.

BUITENGEWOON krachtig & EFFECTIEF.

De meeste automatische blussystemen bevatten als blusstof een bepaalde gassoort. Deze blusstof is schadelijk, verstikkend en bovendien niet goed voor het milieu. Daarnaast staat dit blusgas continu onder druk waardoor er regelmatig onderdelen van het systeem moeten worden vervangen. Dit zorgt voor hoge onderhoudskosten. FirePro is één van de weinige drukloze systemen. Ook is FirePro zeer effectief:  30 gram FirePro blusmiddel heeft dezelfde werking als 700-1500 gram Co2 (oude systemen).  

 De werkende blusstof van FirePro is aerosol. Deze aerosol bestrijdt de brand op moleculair niveau. De vaste stof zit in de blusunit en staat niet onder druk. 

Bluswerking FirePro:

1. Na activering wordt de vaste stof omgezet in een gas met aerosol deeltjes welke zich in de lucht verspreid.

 1. De aerosol deeltjes binden zich met de vrije radicalen die vrijkomen bij de brand waardoor de brandstof en zuurstof geen nieuwe verbindingen meer kunnen aangaan.
 1. De aerosol deeltjes verbruiken de energie van de brand waardoor er een koelende werking optreed en de brand in no-time is uitgeschakeld. 

 

video

In de bovenstaande video is de werking van FirePro goed te zien. De blusunit wordt geactiveerd middels een bulb activator. Binnen enkele seconden is het vuur gedoofd.

WILT U MEER INFORMATIE OF EEN vrijblijvende AFSPRAAK MAKEN? 

BEVEILIGINGS-

METHODES.

DOELTREFFEND VOOR elke situatie.

Voor het brandveilig maken van allerlei situaties d.m.v. FirePro bestaan er twee beveiligingsmethodes. Zo creëren we voor elke situatie een passende oplossing.

  1) bronbestrijding 

  De kracht van FirePro; compact en eenvoudig. Hierdoor kan FirePro uitstekend worden toegepast als bronbeveiliging. Hiermee bedoelen we; niet een gehele ruimte beveiligen, maar enkel de bron aanpakken. De kleine aerosol cilinders worden dan bijvoorbeeld geplaatst:

  • In de meterkast
  • Onder de motorkap van voertuigen
  • Bij de accu’s van elektrische heftrucks
  • In motorruimtes van landbouwmachines
  • ….

  De cilinders zijn uitgevoerd in RVS en zijn dus overal inzetbaar, zelfs in ruimtes met een luchtvochtigheid van max. 98%!

   

  HEEFT U VRAGEN OF ONTVANGT U GRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE? 

  2)Ruimtebeveiliging 

  Wanneer er geen duidelijke bron of risicofactor aanwezig is, of er zijn teveel factoren, wordt er ruimtebeveiliging toegepast. We pakken dan niet de bron, maar de gehele ruimte aan. Dit gebeurd middels vierkante units welke meestal aan de muur of het plafond worden geplaatst.

  Ruimtebeveiliging wordt o.a. toegepast in:

  • Machinekamers
  • Serverruimtes
  • Opslagloodsen
  • Controleruimtes
  • Magazijnen
  • ….

  De units worden standaard geleverd in RVS, maar zijn ook rood gepoedercoat leverbaar.

   

  toepassingen

  AGRARISCH

  Machines en tractoren vormen vooral tijdens de zomerperiode een risicofactor voor agrariërs. Door droogte en gewassen die snel vlam vatten kan binnen enkele minuten een machine volledig uitgebrand zijn. Bronbestrijding van FirePro biedt hiervoor een uitstekende oplossing. Maar ook voor melkrobots, werkplaatsen en stallen is FirePro dé oplossing. 

  MARITIEM

  Wanneer er brand uitbreekt op een schip, ligt de oorzaak meestal in de machinekamer. Door elektra, hittevorming, lekke slangen of andere mankementen kan de machinekamer in no-time in brand staan. Met ruimtebeveiliging van FirePro voorkomt u het volledig uitbranden van uw vaartuig en wordt de brand direct bij de bron bestreden. 

  HORECA

  Elke horecaondernemer krijgt te maken met brandbeveiliging. Elektronische apparatuur in de kostbare RVS keukens vormen verhoogde risico’s. Daarnaast ligt er een grote verantwoordelijkheid voor de gezondheid van de gasten. Door gebruik van FirePro blijft de schade tot een minimum beperkt en apparatuur onbeschadigd.

  VOERTUIGEN

  Door de compacte en lichtgewicht bronbestrijders van FirePro kunnen ze eenvoudig geplaatst worden in gevaarlijke motorcompartimenten van allerlei voertuigen. Touringcars, vrachtwagens, elektrische heftrucks, FirePro van Safety Service Leusink biedt een uitermate betrouwbare beveiliging in elk voertuig.  

  bedrijven

  Opslag gevaarlijke stoffen, kostbare goederen, serverruimtes met onmisbare data….. Zomaar een aantal risicofactoren waar het absoluut niet mis mag gaan. Het kan enorme gevolgen hebben voor de productielijn, bedrijfseigendommen of zelfs het personeel van uw bedrijf. Met een FirePro-installatie is uw onderneming beschermd tegen dit soort senario’s. 

  Reddingsboei keuren

  ”safety service leusink is een cattas-gecertificeerd onderhoudsbedrijf”

  onderhoud

  WE (ONDER)HOUDEN HET SIMPEL.

  Wanneer u een automatische blusinstallatie heeft, wil dat niet zeggen dat u voor de rest van de tijd klaar bent. Want ook een automatische installatie heeft onderhoud nodig.  In tegenstelling tot de oude blusgassystemen is het onderhoud van een FirePro-installatie zeer eenvoudig en snel uit te voeren. Dit resulteert in minimale onderhoudskosten. Waar bij oude blusgassystemen nog tijdrovende metingen, keuringen en preventief onderhoud gedaan moest worden, komt dit bij FirePro allemaal te vervallen.

   

  DE VOORDELEN VAN FIREPRO

  • De blusstof hoeft niet vervangen te worden na 10 jaar.
  • De cilinders hoeven niet gekeurd te worden
  • Er hoeven geen kostbare onderdelen preventief te worden vervangen
  • Tijdrovende metingen zijn verleden tijd

  waarom u voor firepro® kiest.

   

  1.  EFFECTIEF

  30 gram FirePro blusmiddel heeft dezelfde werking als 700-1500 gram Co2 (Oude systemen) 

  2. LIThIUM-ION BLUSSEN

  FirePro is als enige kiwa-gecertificeerd voor het blussen van lithium-Ion accubranden.

  3. GEEN LEIDINGWERK

  Voor een FirePro zijn geen dure en volumineuze leidingen, pompen en tanks nodig. 

  4. GEHEEL AUTOMATISCH EN AUTONOOM

  Zowel de detectie, als de activering hoeven niet afhankelijk te zijn van externe elektrische voeding of perslucht. 

  5. niet schadelijk

  De blusmiddelen zijn niet schadelijk voor mens en milieu: er bevinden zich geen giftige stoffen in het het middel en de blusstof verdrijft geen zuurstof.

  6. levensduur 

   Minimaal 15 jaar verzekerd van een blusinstallatie die ten alle tijde bedrijfsgereed is.

   

   

   

   

  FIREPRO VS. LIThIUM-ION BRANDEN

   FirePro van Safety Service Leusink is KIWA-certificeert voor het blussen van Lithium-Ion branden. De blusstof (aerosol) is een blusstof welke op moleculair niveau zijn werking doet en kan op deze manier de thermal runaway stoppen en binnen enkele minuten de temperatuur reduceren van 900°C naar ongeveer 40°C zoals ook in de bovenstaande video te zien is.

   

  7. selectieve activering

  Met FirePro voorkomt u hoge kosten door onnodige activering van andere delen van het systeem.

  8.  bestaand systeem? geen probleem.

  FirePro is eenvoudig aan te sluiten op bestaande conventionele branddetectie-, activerings en alarmeringssystemen.

  9. geen corrosie

  De blusstof van FirePro veroorzaakt geen corrosie of andere schade. U kunt FirePro dus ook op bijv. kostbare machines toepassen.

   

  10. MEEST GECERTIFICEERDE BLUSMIDDEL TER WERELD

  Reddingsboei keuren

  het gevaar van lithium-ion branden

  De laatste jaren heeft de elektromotor een flinke opmars gemaakt. We vinden ze onder meer terug in vele soorten voertuigen. Deze motoren worden vaak gevoed met behulp van een Lithium-Ion accu. 

  Deze accu’s vormen een groot gevaar wanneer ze:

  • worden overladen
  • te snel worden ontladen / opgeladen
  • te maken hebben met snelle temperatuurswisselingen
  • Productie fouten bevatten
  • Mechanische schade hebben opgelopen (slag of stoot)

  Het grootste gevaar van brandende Lithium accu’s is de zogeheten ”thermal runaway”. Dit is een proces/kettingreactie waarbij de temperatuurstijging in een bepaalde situatie de omstandigheden dusdanig veranderd dat de temperatuur alleen nog maar verder stijgt. Deze reactie wordt in gang gezet door de opbouw van de accu met giftige stoffen, aanwezige chemicaliën en hoogspanning tussen de verbonden cellen.

  Het gevolg hiervan is dat de temperatuur bij Lithium branden kan oplopen tot 1250°C. Omdat deze temperatuur bijna niet te reduceren valt met gewone blusmiddelen, zal de brand tijdens het blussen continu weer spontaan ontsteken.

  meer weten over firepro? laat u vrijblijvend informeren.

  oNS TEAM HELPT U GRAAG VERDER.

  Reddingsmiddelen kopen en keuren

  Waar kunnen wij u mee helpen?

  Winkel

  Welkom in onze Safety Shop!
  Voor advies, aankoop & service of gewoon een verse kop koffie!

  Google Beoordelingen
  4.7
  Gebaseerd op 38 beoordelingen

  Contactgegevens

  Zomerdijk 27a
  7942 JS Meppel

  Openingstijden:

  ma t/m vr: 8:30 – 17:00  

   zaterdag: 9:00 - 13:00

   

  VOLG ONS OOK OP FACEBOOK!

  Neem contact op